Barion Pixel

Nagyköveteink

Lisznyai Rita

Eddig örökbe fogadott kilóméterei:

Támogatott:
59 km
0km
300 km
600 km
900 km
1200km

Lisznyai Rita, Szegedről, egy olyan nő, aki az életmódváltás útjára lépett, és ma már ragyogó és boldog, szeretetteljes nőként tekint a jövőbe. A futás lett az élete része, a mindennapokban valódi szerelemmé vált. De hogyan történt mindez, és mi motiválja őt a jótékonysági élményfutásokon való részvételre?

Lisznyai Rita egyszerű édesanya volt, aki érezte, hogy az élete nem azon az úton halad, amerre szeretné. Ekkor döntött úgy, hogy változtat, és az életmódváltás mellett a futás vált a mindennapjainak szerves részévé. Most, 4 év elteltével, a futás nem csupán sport, hanem az önmegvalósítás, a kitartás és a segítségnyújtás eszköze is.

A jótékonysági élményfutásokon való részvétel nem csupán egy számokra alapozott kihívás Lisznyai Ritának. Ez a futóhobbija mellett az adományozás és a segítségnyújtás iránti elkötelezettségét is kifejezi. Az idei évben 1200 km-rel szeretne hozzájárulni a Fuss Fotózz Mosolyogj jótékonysági élményfutás rendezvénysorozathoz, ahol az összegyűlt kilométerek jótékonysági célt szolgálnak.

„Ha teheted és szeretsz futni, jótékonykodni, tarts velem, gyűjtsük együtt a kilométereket” – ezen szavakkal hívja fel a figyelmet Lisznyai Rita arra, hogy a közös erőfeszítéssel és támogatással többet érhetünk el. Hiszen nem csak a futásról van szó, hanem az emberek összefogásáról és a segítő szándékról.

Lisznyai Rita üzenete nem csupán a futásról, hanem az önmagunkba vetett hitről is szól. „Nem számít, hogy mások mit néznek ki belőled, csak az, hogy te higgy magadban” – ezek a szavak arra emlékeztetnek minket, hogy mindenki képes változtatni az életén, és hogy az önelfogadás és a kitartás az igazi siker kulcsa.

A futás, Ritának nem csupán testi mozgás, hanem lelki felszabadulás is. A kilométerek alatt felszínre kerülnek az eltemetett érzések, és a futás öntudatlanul is tükröt tart elénk. Az őszinte önmagunkba nézés, az életünk őszinte szembesítése azzal, ami bennünk rejlik.

„Soha nem adom fel az álmaim”- ez az elhatározott mondat zárja Lisznyai Rita üzenetét. Az álmok követése, a kitartás és a jótékonyság összekapcsolása egy olyan történetet sző, amely inspirálhat mindenkit a saját céljainak elérésében, és arra ösztönöz, hogy soha ne adjuk fel az álmainkat, mert az igazi pillanat mindig eljön.

Herczeg-Kis Bálint

Eddig örökbe fogadott kilóméterei:

Támogatott:
6 km
0km
52 km
103 km
155 km
206km

Herczeg-Kis Bálint vagyok, egy 22 éves kalandvágyó srác. Legtöbben az Exatlon című műsor kapcsán hallhattak rólam, ahol összesen 8 hónapon keresztül, távol a szeretteimtől küzdöttem, erőmön felül kitartottam és szerencsére sikerült véghez vinni a célomat, megnyerni az Exatlon 3. évadát.  Jelenleg leginkább tartalomgyártással, videózással, fotózással foglalkozom.

Most pedig egyrészt saját magam elé szeretnék egy kihívást állítani azzal, hogy 1 nap alatt körbe tekerjem bicajjal a Balatont. Másrészt, eddig csak 4 és 2 nap alatt sikerült, most viszont a terv, hogy ezt 24 órán belül és egy szuper célt képviselve tegyem meg!

Roxy a világjáró kutyus és csapata

Eddig örökbe fogadott kilóméterei:

Támogatott:
125 km
0km
254 km
507 km
761 km
1014km

Roxy vagyok, egy irtó szerencsés kutya…na de képzeljék, nem annak születtem!

Egy kutyus aki feleslegessé vált, amit addig biztosnak hittem, megszűnt és elszakítottak a kölykeimtől, otthonomtól és egy kedves helyre kerültem, ahol sok szomorú társammal voltam együtt. Majd megjelent a menhelyen Szórády József , és azt mondta, hogy én kellek neki. Fura egy gazdi, mert nem akar otthon maradni, mindig megyünk valahova, jönnek a barátai is. Biztos van valami speciális tehetségem mert mindenkit levettem a lábáról és befogadtak a csapatba. Gazdám, a Roxy Bicycle csapat oszlopos tagja, na meg a túrázós csapaté is.

És most a gazdimról és a csapatról.

Egy pillanat, egy döntés mellyel szó szerint egy új életet adsz! Roxy 2013. Januárjában a Győri menhelyről költözött be az életünkbe, és egy igazi kalandtárs lett. Együtt fedeztük fel a hegyeket, völgyeket, és országokat, kerékpározva és gyalogolva járják be a tájakat. Tíz év alatt az életük teljesen átalakult, és minden egyes kaland újabb emlékeket és élményeket hozott számukra. Akkor, ott nem is képzelte, hogy a ketrecen kívül is van élet és most az olasz tájakat tervezzik felfedezni nyáron nyolc napon keresztül. Ez az élményekkel teli történet, „A menhelyről a világot jelentő deszkákig” címmel, most már elérhető a könyvesboltok polcain, hogy mindenki bepillantást nyerhessen azokba a kalandokba, amelyek az életüket gazdagították.

A bringás csapat tagjai mellettünk: Marczali Zoltán, Mihályka Péter és Stipkovits Zoltán. Korábban mindannyian kollégák voltunk, ma csak hárman dolgozunk egy munkahelyen. Közös bringás kalandjaink a fiúkkal 2012 nyarán kezdődtek, akkor hat nap alatt, kibővített útvonalon tekertük körbe hazánk legnagyobb állóvizét. Az azóta eltelt időszakban több tízezer kilométert teljesítettünk együtt nyeregben, illetve Roxy 2013 tavasza óta először bringás kosárban, aztán utánfutóban.

A gyalogtúrás csapat tagjai mellettünk: Mihályka Péter, Józsa Balázs, Takács Ákos és Takács Márton. Barátokkal, kisebb-nagyobb létszámban már több mint tíz éve járjuk a természetet, a jelenlegi csapat azonban 2016 tavaszán állt össze, akkoriban éppen az Országos Kéktúra ösvényeit tapostuk lelkesen. Egykori munkatársunk, Balázs Budapesten, Ákos öccse, Marci, Magyarország nagy fáinak feltérképezője, egyben csapatunk fatudósa pedig Gödöllőn él, de szerencsére bennünket ez sem akadályoz abban, hogy immáron kilencedik túrás évadunkat teljesítsük együtt.

„Megszámlálhatatlanul sok túrás kalandban volt részünk az elmúlt évek során, és persze többször is meg kellett oldanunk egy-egy felmerülő problémát, ezért ma már mindkét csapat tagjait szoros barátság köti össze. Emellett mindannyian azonnal befogadták az egyetlen lányt, Roxyt a csapatba, amiért nagyon hálás vagyok.

Egyöntetűen és nagyon lelkesen várjuk, hogy vajon hány embert tudunk arra bíztatni, hogy fogadják örökbe a kilométereinket!

A jótékony cél 1014 km! A túráink során szeretnénk megmutatni mindennapjainkat, felhívni a figyelmet a sport fontosságára,a felelős állattartásra és arra, hogy a világ kinyílik annak aki mer változtatni és elindul!!!” Szórády József

Molnár Ábel

Eddig örökbe fogadott kilóméterei:

Támogatott:
49 km
0km
82 km
163 km
245 km
326km

Molnár Ábel vagyok, szarvasi származású hegymászó és kalandor. 2021 óta járok Fuss Fotózz Mosolyogj futásokra.

A futás nagyon fontos szerepet játszik az életemben, hiszen ily módon készülök a hegy- és vulkánmászásokra. Áprilisban leszek 26 éves, ez alkalomból azt találtam ki, hogy egy elég komoly kihívás elé állítom magam, amely az „Életkorfutás” nevet kapta. Ez arról fog szólni, hogy 25 napon keresztül minden egyes nap futnom kell.

Na, de mennyit?
Hát, igen… egy kilométert. Az első napon. Két kilométert a második napon, hármat a harmadikon, és így tovább. Egész biztos, hogy el fogok jutni a teljesítőképességem határáig, de pont ez a cél. Remélem ezzel a futóprojekttel motiválni tudok másokat, illetve erőt adni a beteg gyerekeknek és hozzátartozóiknak!

Ha szimpatikus számotokra a kihívás, és ti is szeretnétek támogatni az Alapítványt, akkor arra biztatlak benneteket, hogy fogadjátok örökbe a kilométereimet!

Trokán Anna

Eddig örökbe fogadott kilóméterei:

Támogatott:
109 km
0km
250 km
500 km
750 km
1000km

Trokán Anna vagyok színész-édesanya-terepfutó.

Nagyon fontos számomra az, hogy a futás ne “csak” hobbi legyen a számomra, hanem alkalmanként fel tudjam vele hívni a figyelmet akár a testmozgás fontosságára, akár valamilyen megmozdulásra, ami egy jótékony célt szolgál.

Mivel a futás a szenvedélyem is, ezért mindent megteszem annak érdekében, hogy az edzéseimet a lehető legjobban el tudjam végezni, ehhez persze óriási logisztikára van néha szükség, de ha az ember valamit nagyon szeret csinálni, arra tud időt szakítani. Ezzel én is boldogabb ember vagyok, így a közvetlen környezetemben élők is jobban érzik magukat.

Pálfalvi Petra

Eddig örökbe fogadott kilóméterei:

Támogatott:
22 km
0km
52 km
103 km
155 km
206km

Minden a korlátokkal, határokkal kezdődött…tavaly ötlöttem ki, hogy szeretnék valami még nagyobb erővel bíró kihívást, amiben végre én is részt vállalhatok a szervezés mellett. Terveim között szerepelt a Balaton körbe tekerése és ez egy jó cél arra, hogy még véletlenül se tudjam halogatni, csúsztatni. Így kigondoltam, túl gondoltam és lett egy örökbefogadás az F.F.M-nek.  Ötödik alkalommal rendezem meg a missziót, láttam gyógyuló félben lévő gyermeket a célban érmet átadni, majd mikor ugyan ez a kis hős  2 évre rá, Győrben átfutott a célvonalon, akkor tudtam ,hogy az a sok sok fáradtság és elutasítás megérte! És még sok ilyen pillanat van, ami nekem is erőt ad a hétköznapokban. De most ez a tekerés az én határaim feszegetése is! Mert egyszer egy ember azt mondta, hogy „ azzal, amit most csinálsz annyit érsz el ahol most tartasz!”

És azzal, hogy egy kilométert is örökbe fogadsz a tekerésemből, az azt jelenti, nekem, hogy jó a változás és jó a határainkat megdönteni!

Szigligeti Ivett

Eddig örökbe fogadott kilóméterei:

Támogatott:
1 km
0km
52 km
103 km
155 km
206km

Édesanya, influencer a Fuss Fotózz Mosolyogj misszió mosolynagykövete. A kezdetektől az esemény mellett álltam, láttam a több ezer futót rajthoz állni, láttam ahogy gyerekek fülig érő mosollyal érnek célba. Láttam megannyi megható pillanatot, könnyeikkel küzdő futókat! Rengeteg csodálatos embert ismertem meg ebben az öt évben is . Most úgy gondoltam, hogy Petrával együtt, közösen körbe tekerem a Balatont. Mikor Petra megkérdezte, hogy estleg csatlakoznék-e hozzá, gondolkodás nélkül igent mondtam. Ki kell lépnem a hétköznapi mókuskerékből és megszeretném mutatni, hogy Szigligeti Ivettnek van egy másik oldala is. Két gyermek édesanyjaként pedig még inkább felelősségemnek tartom, hogy felhívjam az emberek figyelmét a jótékony célokra. Az örökbefogadással nem csak a Csodalámpa Alapítványt támogathatod, hanem nekem is erőt adsz, és megerősíted bennem a kitartásom!