TündérPakk Alapítvány

18900857-1-43
Magnet Bank: 16200120-18541478
1188 Budapest, István utca 34/B

A TündérPakk Alapítványt a segíteni vágyás hívta életre.

Úgy gondoljuk, hogy minden gyermeket megillet az egyenlő bánásmód, függetlenül attól, hogy milyen anyagi körülmények közé születik. Tenni szeretnénk a kirekesztettség, az elszigetelődés ellen azáltal, hogy például a várandós kismamák és családjuk részére adományosztás útján a baba érkezéséhez szükséges tárgyi feltételeket biztosítjuk, ezáltal a pszichoszociális tényezők is jelentősen javulnak az újszülött és családja számára.
A kisebbségi roma szervezetekkel való együttműködés célja a hátrányos helyzetben élők integrációjának elősegítése azáltal, hogy minden második hónapban 3,5 tonna adományt (ruhanemű, tartós élelmiszer, képességfejlesztő játékok, iskolaszerek) juttatunk el egy BAZ megyei szegregátumba.
A helyi családsegítő és védőnői szolgálattal karöltve próbálunk tenni azért, hogy a mélyszegénységben élő gyermekek és családjaik számára nélkülözhetetlen anyagi eszközök elérhetővé váljanak.

Önkéntesek bevonásával érzékenyítjük és tájékoztatjuk a társadalmat, hogy megismerjék az adományozás megfelelő formáját, észrevegyék a segítségre szoruló egyéneket közvetlen környezetükben, képesek legyenek felmérni mire van szüksége a rászorulóknak, ezzel erősítve a társadalmi összefogást és így működésünk is hatékonyabb, hiszen erőforrásaink nem a használhatatlan adományok ártalmatlanításával telik, hanem még több adománycsomagot tudunk célba juttatni.

Az évek alatt sokan csatlakoztak hozzánk önkéntesnek, mára 21-en segítik munkánkat. Feladataik közé tartozik, hogy összegyűjtik, válogatják és összekészítik a felajánlásokat, majd elszállítják és átadják a családoknak.
Van egy utánfutó az Alapítvány tulajdonában, amellyel a felajánlott adományokat, bútorokat vidéki agglomerációba is el tudjuk juttatni, így tevékenységünk az egész országra kiterjed.

Kapcsolatot ápolunk más civil szervezetekkel, hogy tapasztalatokkal segítsük egymás munkáját és közös projekten belül támogassuk a rászorulókat, továbbá kapcsolatban állunk hivatalos szervekkel és a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjaival is:
- védőnők, háziorvosok,
- kórházak gyermek- és újszülött-osztályai,
- családsegítők, családgondozók,
- gyermekvédelmi szakemberek,
- napközbeni- és szociális ellátást nyújtó intézmények.
Az Alapítványra az internet segítségével lehet rátalálni, de az adományt kérők közt futótűzként terjed a jó hírünk, és igyekszünk mindenkinek segíteni.

Elérhetöségeink:
tunderpakk@gmail.com