Moszkvai Őrkutya Alapítvány

18844393-1-09
10102244-88733200-01004004
4251 Hajdúsámson - Sámsonkert, Szűcs utca 51.
www.facebook.com/mosziangyalok/

Néhány gondolat az Alapítvány tagjairól

Kis baráti társaságunk tagjai jóideje, ugyan mindenki a maga módján, de igyekezett a bajba került kutyákon, főként a Moszkvai őrkutyákon segíteni. Így fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy ha ezt a tevékenységet összehangoljuk és hivatalos formába öntjük, akkor hatékonyabbak és sikeresebbek lehetünk, mint önállóan.

Ezért 2016 júniusában beadtuk az Alapítvány megalakulásához szükséges bejegyzési kérelmünket, melynek elfogadása október elején meg is történt. Természetesen addig sem függesztettük fel tevékenyésünket, mert a segítségre szoruló kutyáknak nem mondhattuk azt, hogy „várjatok”. Az elmúlt 2 évben segítségünkkel közel 50 kutyus kezdhetett boldog, új életet.

Céljaink, elképzeléseink

Azon túl, hogy kutyák gazdásításában nyújtunk segítő kezet, az alábbi tevékenységeket tűztük ki célul:
- szeretnénk egy országos ideiglenes befogadói hálózatot létrehozni, terveink szerint minimum megyénként egy-egy befogadóval,
- szakemberek bevonásával a mentálisan és fizikálisan sérült kutyák rehabilitációját biztosítanánk, támogatnánk,
- már most is környezettanulmányt végzünk a lehetséges örökbefogadóknál, illetve maximálisan igyekszünk a különböző igényű gazdijelölteknek, a számukra legmegfelelőbb természetű kutyát örökbe fogadásra ajánlani,
- az új Gazdinál igyekszünk a Védenceink utóéletét is nyomon követni,
- különféle kutyás rendezvényeken szeretnénk a fajtát megismertetni, hogy minél többen tisztában legyenek vele, a Moszkvai őrkutya nem a „Beethovenként” megismert Bernáthegyi,
- prevenció keretében szeretnénk a szaporítással szemben minden lehetséges fórumon és -helyen fellépni,
- iskolákkal együttműködve, akár osztályfőnöki óra keretén belül, egy interaktív beszélgetés során a fiatalok figyelmét felhívni a helyes állattartás fontosságára, mert hisszük, hogy ha elég sokszor elmondjuk, egyszer beérik és elhiszik, a kutya nem foci labda vagy játékszer, akire ha ráunnak, egyszerűen el lehet dobni,
- végül, de nem utolsó sorban, szeretnénk egy tenyésztői adatbázist létrehozni, hogy segíteni tudjuk azokat, akik nem örökbe fogadni szeretnének, hanem minőségi, törzskönyvezett, a tenyésztési előírásoknak megfelelő kiskutyát választanának családtagnak.

Moszkvai Őrkutya Alapítvány

Mobil: +36 30 749 3447 VAGY +36 30 603 9672